Fizikai billentyűzettel érkezik a következő BlackBerry

Fizikai billentyűzettel érkezik a következő BlackBerry

A BlackBerry feje egy interjúban megerősítette, hogy a vállalat következő okostelefonja visszatér a gyökerekhez és fizikai billentyűzetet kap.

A BlackBerry-t a biztonságos szoftver mellett elsősorban a jól megszokott fizikai billentyűzet miatt választották azok, akiknek nem jött be a legtöbb okostelefon érintőkijelzős megoldása. A cég első Androidos mobilja, a BlackBerry Priv ötvözte a két technológiát, az azóta megjelent modellek, a DTEK50 és DTEK60 azonban nem kaptak külön billentyűzetet. A vállalatot vezető John Chen nemrég egy interjúban árulta el, hogy nem mondtak le végleg erről a megoldásról:

"Megígértem, hogy készítünk egy billentyűzetes telefont. Már úton van."

Mivel a vállalat teljes mértékben felhagyott a gyártással, az összeszerelést minden bizonnyal ismét valaki más végzi majd. A Mercury kódnéven ismert készülékről már júliusban is hallottunk (az Argon és a Neon ugyebár már megjelent, DTEK50 és DTEK60-ként), és ha továbbra is igazak az akkori pletykák, akkor a telefon 4.5 colos Full HD kijelzőt, Snapdragon 625-ös processzort, 3GB RAM-ot, 32GB-nyi belső tárhelyet, 18 megapixeles hátlapi kamerát és 3.400mAh-s akkumulátort kap majd.


Kapcsolodó cikkek

Telefonok Neon, Argon, Mercury - ezeket dobja piacra a BlackBerry
Neon, Argon, Mercury - ezeket dobja piacra a BlackBerry
Telefonok BlackBerry DTEK60 - még be sem jelentették, de már előrendelhető
BlackBerry DTEK60 - még be sem jelentették, de már előrendelhető
Telefonok Nem gyárt több okostelefont a BlackBerry
Nem gyárt több okostelefont a BlackBerry

Hozzászólások