Nem gyárt több okostelefont a BlackBerry

Nem gyárt több okostelefont a BlackBerry

Miután a BlackBerry-t szinte teljes egészében kiszorították a piacról az Androidos és iOS-es mobilok, a vállalat vezetése úgy döntött, hogy nincs értelme tovább erőltetni a hardveres fejlesztést és a szoftverre kell koncentrálni.

A gyártó 2015 októberében jelentette be első Androidos telefonját, a BlackBerry Privet, ami ugyan nem volt átütő siker, de így is megtalálta a közönségét. A gyártó telefonjait korábban a QWERTY billentyűzet mellett a biztonságtechnikai megoldások miatt választották, ezt a vevőkört pedig továbbra is szeretnék megtartani, így nem zárják be teljesen a boltot, egyszerűen csak a hardveres megoldásokkal hagynak fel.

blackberry-priv-review-keyboard

Bár a hivatalos bejelentés csak most érkezett, az átállás egyáltalán nem váratlan, hiszen már a BlackBerry DTEK50 is egy átalakított Alcatel OneTouch Idol 4 volt, és a DTEK60 is ugyanattól a gyártótól származó modellre, a TCL 950-re épül. John Chen, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy az új irányvonal már lendületet vett, ezért elsősorban a szoftverfejlesztésre, biztonsági megoldásokra és egyedi alkalmazásokra koncentrálnak majd.

blackberry

A BlackBerry a legutóbbi negyedévben mindössze 334 millió dolláros bevételt könyvelt el, ami már az előző évhez képest is 47%-kal alacsonyabb, arról nem is beszélve, hogy három évvel ezelőtt még milliárdos negyedéveket zártak. A hardveres üzletág jó ideje problémákkal küzd, Chen pedig már korábban kijelentette, hogy ha nem lát majd potenciált benne, akkor otthagyja a piacot.

Az Alcatel és TCL modellek átdolgozása minimális költségekkel jár csak, így a cég fókuszálhat a saját szoftveres megoldásaira, amelyek a jövőben is jövedelmezővé tehetik a vállalkozást.


Kapcsolodó cikkek

Telefonok Ez lehet a mindenkori legizgalmasabb Android mobil
Ez lehet a mindenkori legizgalmasabb Android mobil
Telefonok Kiszivárgott fotókon a két Androidos BlackBerry
Kiszivárgott fotókon a két Androidos BlackBerry
Telefonok Legalább két Androidos Blackberry jön idén
Legalább két Androidos Blackberry jön idén

Hozzászólások