Végleg Androidra vált a BlackBerry?

Végleg Androidra vált a BlackBerry?

A BlackBerry Priv kifejezetten sikeres rajtja után úgy tűnik, a vállalatnak esze ágában sincs visszatérni a saját operációs rendszeréhez.

Néhány hónappal ezelőtt került a boltokba a BlackBerry Priv, a vállalat első Androidos okostelefonja. Elsőre nem igazán tudtuk hová tenni a dolgot, de az eladási adatok azt mutatják, hogy továbbra is van igény a vállalat készülékeire, csak az operációs rendszer korlátai miatt küszködtek az elmúlt időszakban.

John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója a CES 2016-on adott interjút, amelyben elmondta, hogy az erre az évre tervezett készülékeik közül egy sem használja majd a vállalat saját operációs rendszerét, a BlackBerry OS-t.

Nem nehéz belátni, hogy az Androidra történő átállás rengeteg pozitívummal jár. A legtöbb alkalmazásfejlesztő egyáltalán nem foglalkozott a BlackBerry-vel mint platformmal, különösen azután, hogy a vállalat mobilpiaci részesedése néhány százalékosra csökkent.

A vállalat hosszú ideig ragaszkodott a házilag fejlesztett rendszerhez, de elérkezettnek látták az időt, hogy megújuljanak, és lássuk be, erre szükség is volt, mert az Android és az iOS dominanciájának köszönhetően valószínűleg néhány éven belül teljesen csődbe ment volna a vállalati és kormányzati szektor egykori legnagyobb beszállítója.

Jelenleg valószínűleg egyáltalán nem dolgoznak a BlackBerry OS-en, így valószínűsíthető, hogy nemcsak 2016-ban, hanem ezt követően sem dobnak majd piacra készüléket ezzel a szoftverre. Chen a CNET riporterének elmondta, hogy 2016-ban legalább egy új terméket piacra dobnak majd, de elképzelhető, hogy kettőt is sikerül összehozni még az év vége előtt.

A BlackBerry Priv fizikai billentyűzete belopta magát a vásárlók szívébe, így lehet, hogy az új modellel visszatérnek a klasszikus BlackBerry formatervezéshez.


Kapcsolodó cikkek

Egyéb Végre tényleg pénztárca lehet a mobilból?
Végre tényleg pénztárca lehet a mobilból?
Egyéb NFC alapú mobilfizetéssel újított be a Telenor
NFC alapú mobilfizetéssel újított be a Telenor
Egyéb Mostantól még könnyebb iPhone-ról Androidra váltani
Mostantól még könnyebb iPhone-ról Androidra váltani

Hozzászólások